Tuesday, 6 October 2015

Kini


Assalamualaikum. 

Lepas sebulan barulah nak tulis cerita baru. Sebenarnya kadang-kadang aku rasa nak tulis dalam Bahasa Inggeris tapi aku takut kalau tatabahasa aku salah. Macam baru-baru ni. Nak kata yang aku ni pandai Bahasa Inggeris tu tak adalah sangat. Biasa-biasa je. 

Tapi orang sekarang ramai sangat yang suka menjadi juri walaupun tak ada sesiapa pun yang suruh. Aku mengaku yang aku pun suka kritik orang tapi kalau bab-bab pendidikan atau kepandaian tu tak adalah. 

Kalau dia tak pandai, ajar.
 Kalau dia salah, tegur dengan cara yang baik.

Bukannya dengan cara memalukan dia di depan khalayak ramai. Kalau dia dah rasa malu dan tak yakin terhadap diri sendiri, kau rasa dia ada perasaan ingin tahu lagi tak ? 

Lain orang, lain perangainya.

Macam yang baru jadi, dia tulis dalam Bahasa Inggeris and adalah "beberapa orang ni" yang menyalahkan dia sebab guna Bahasa Inggeris. 

Hello ? Sekarang dah tahun berapa ? Tak salah kalau nak tulis bahasa apa sekali pun. Kalau tak faham, boleh je pergi Google translate. Boleh dia tolong kau terjemahkan. Apa guna internet ? Setakat kau main Instagram, Facebook & Twitter je ke ?


Note: Sorrylah ter "emo" dekat hujung-hujung.