Saturday, 21 February 2015

Pengalaman di PLKN. Part 1

Assalamualaikum.

Dah nama pun "Pengalaman di PLKN" jadi sekarang ni mestilah nak cerita tentang PLKN kan. Okay sebenarnya sebelum masuk PLKN ni aku rasa excited sangat- sangat. Masa check kemasukan PLKN ni aku berharap sangat yang aku dapat masuk. Lepas check dan dapat tahu yang aku dapat masuk PLKN ni aku dah terjerit-jerit dekat dalam rumah. Aku pergi dekat mak dengan ayah aku lepastu aku cakap yang aku dapat masuk PLKN. Nampak tak betapa terujanya aku nak masuk PLKN. Berdasarkan surat yang aku dapat, dia suruh pergi Stadium Jugra. Jadi aku pergilah Stadium Jugra pada 8.12.2014. Sampai je dekat Stadium Jugra, memang ramai orang. Nak cari tempat letak kereta memanglah susah. So letaklah dekat mana-mana tempat yang boleh. Turun je dari kereta aku dah macam , nak kena pergi mana ni ? Lepas tu aku pergi jalan ikut je orang yang bawa beg banyak-banyak ni. Lepas tu aku jumpa tempat pendaftaran. So aku daftar. Dah habis daftar dia suruh masuk dalam bas. Aku pergi dekat parent aku lepas tu aku cakap "Ayah jom masukkan beg dalam bas" ayah aku pun ikut je. Lepas tu aku cakap dengan parent aku yang aku nak masuk dalam bas. Ummi aku cakap "Tak nak peluk ummi ke ?" So aku peluk cium parent aku dan aku cuma cakap "bye". Bila aku masuk dalam bas, aku terus duduk dekat belakang pemandu sebab aku jenis yang pemalu bila berjumpa dengan orang yang aku tak kenal. Dalam masa 10 minit, bas pun bergerak menuju ke Kem PLKN Jugra, Banting. Masa aku dalam bas, aku tercari-cari mana parent aku. Sebab aku nak lambai-lambai sikit tangan aku ni dekat ummi dengan ayah aku. Walaupun aku dapat melambai dekat parent aku sekejap tapi hati aku rasa puas sebab dapat lambai. Itu sajalah untuk Part 1.